APA blogol – új sorozatot indítunk

Gyereknapi beköszönő!

Tegnap volt május utolsó vasárnapja, gyereknap … legalábbis a „hivatalos”, aztán az év további részében is tartjuk a hétköznapi lurkófesztiválokat! 🙂 Csak most tűnt fel, hogy a gyereknap épp az anyák napja és az apák napja közé esik. A két szülői ünnep úgy fogja közre a csemeték napját, ahogyan anyuka és apuka sétál a kisgyermek(ek)kel kéz a kézben.

Most, hogy leírtam ezt a pár sort, megcsörrent a telefonom, Anyukám hívott, hogy köszöntsön gyereknap alkalmából  … és hogy ez milyen jó érzés! Pedig már a legkisebb fiaként én is elmúltam 36 éves. Valamint annak is örülhetek, hogy köztes „státuszba” léptem, mert már nem csak gyermek vagyok, de kétszeres (Lujza és Berta) lányos apuka is 3 és fél éve, valamint 4 hete.

De mi is késztet arra egy férfit, hogy egy kismama- és babaruhákkal foglalkozó kedves üzlet, kezdeményezés oldalára írjon néhány gondolatot?

Egyfelöl az, hogy megörültem, amikor a Feleségemnek ajándékötlet után keresve, egy kedves barátom ajánlása után rátaláltam a BabyMeets oldalra és a vállalkozás bájos, praktikus, valamint minőségi anyagokból készült termékeire. Az pedig külön öröm volt számomra, hogy a bolt egyik tulajdonosa, Edit nagyon készségesen és gyorsan segített nekem a megfelelő darabok kiválasztásában, így azok időben (még a kórházba indulás előtt) megérkeztek nagy örömet okozva Kismamámnak! Sőt, Berta is megkapta első, saját – és nem a nővérétől örökölt – body-ját sapkával együtt. Tüneményes volt bennük, Anyukájával pedig így is egységes. (Nem utolsó sorban, könnyű volt megismernem a picikét a több újszülött közt! )

Másfelöl az is késztetett a gondolataim megfogalmazására, hogy nem igazán találkozom a férfiak apai érzelmeivel, véleményével a mai társadalmi életünkben, vagy a virtuális térben. Akadnak ugyan közszereplő apukák, akik bemutatják (vagy éppen „eladják” médiumoknak) családjukat, de az nem ugyanaz számomra, mint amikor a „te hogyan élted meg a babavárás, -születés, gyermeknevelés stb.” kérdéskört valóban, őszintén és közreadható mélységig, jó példaként vagy éppen rossz tapasztalatként mondják el.

A BabyMeets honlap blog részét is olvasva megkérdeztem Editéket, hogy alkalomadtán leírhatom-e az én tapasztalataimat, érzéseimet (és nem gyermeknevelési tanácsaimat) az érdeklődő Olvasóknak. Így néhány helyzetet, élményt, vidám és nehézkes pillanatot egy apuka szemszögéből is megismerhettek. A lehetőséget köszönöm, hamarosan jelentkezem.

István

 

 

Copy link
Powered by Social Snap